Политика на личните данни

Ние от Magazinabg.com, смятаме за голям приоритет защитата на Вашите лични данни и затова искаме процесът по тяхното обработване да бъде напълно ясен и прозрачен. За целта спазваме стриктно политиката ни за обработване и защита на Вашите лични данни. Политиката ни за защита на лични данни, начина по който ги обработваме и съхраняваме са ясно описани по-долу в този раздел.

1.    Как защитаваме Вашите лични данни?

Всички лични данни се предпазват от неоторизиран достъп с помощта на най-съвременните технологии за сигурност. При трансфера на данни използваме така наречената SSL (Secure Socket Layer) система за сигурност.
Всички потребителски данни, предоставени на нашия уебсайт, се събират, обработват и съхраняват при условията и реда на Закона за защита на личните данни.

2.    Защо и каква лична информация събираме, как я събираме и как я използваме?

Ние събираме различни видове лична информация, в зависимост от това как използвате нашите продукти и услуги.

·         При осъществяване на поръчка:

Ваша информация за контакт, която ни давате при извършване на поръчка: имена, телефон за връзка, имейл адрес и адрес за доставка или офис на Еконт от който си получавате пратката. Тази информация се предоставя единствено на куриерска фирма, за да може да Ви изпратим желаните от Вас продукти.

·         При разглеждане на сайта: 

Събираме информацията за начина по който използвате нашия уебсайт. Разглеждането на различни продукти и самото взаимодействие с различните секции на нашия уебсайт. Като пример, може да събираме информацията за най-разглежданите продукти от нашия уебсайт. Тази информация се използва единствено с цел да разберем как потребителите използват нашия уебсайт и да можем да подобрим начина на неговата функционалност. В горепосочената статистика не индивидуализираме никакви лични данни за потребителите, т.е. не разглеждаме действията персонално на всеки потребител, а като съвкупност от действията на всички потребители.

3.    Какво представляват „бисквитките“ и как ние ги използваме? Как може да ги изключите?

Cookies (бисквитки) са алфанумерични идентификационни знаци, които ние предаваме на твърдия диск на Вашия компютър с помощта на уеб браузъра Ви. Много процеси в електронната търговия не биха могли да бъдат реализирани без тази техника. Например, по правило, виртуалната количка при онлайн пазаруване се осъществява с Cookies.

След като влезете в профила си (с потребителско име и парола), ние използваме така наречените "Session-Cookies", с които може да бъдете идентифициран по време на Вашето посещение на нашия сайт. В края на визитата бисквитките (Session-Cookies) отпадат автоматично.

Освен това, когато посещавате магазина ни, на Вашия твърд диск се предават и продължителни (перманентни) „бисквитки“, чрез които надеждно се запаметява съдържанието на Вашата количка докато пазарувате, както и за по-нататъшни посещения на нашия магазин. Те служат и за разпознаване на злоупотреби, като например при създаване на двойни профили. Освен това, с помощта на бисквитките ние запаметяваме разглежданите от Вас продукти, които можете да разгледате при следващо Ваше посещение.

Перманентните бисквитки не съдържат информация, свързана с личните данни. Те не съхраняват информация за имена, електронни адреси, IP-адреси и др. Не се създава индивидуален профил на Вашия начин на ползване на магазина.

Можете да деактивирате запаметяването на бисквитки от Вашия браузър, можете да го ограничите за определени сайтове или така да настроите браузъра си, че да Ви уведомява, веднага щом някоя бисквитка бъде изпратена. По всяко време можете да изтриете бисквитките от твърдия диск на компютъра. Моля обаче да имате предвид, че когато откажете определени бисквитки, използването на услугите на магазина ни става изцяло или частично невъзможно. Повече информация за това, как да настроите браузъра си по отношение на бисквитките можете да намерите в полето „Help“ на Вашия браузър.

Използвайки бисквитки, ние Ви предлагаме съдържание адаптирано към Вашите конкретни интереси. По този начин Вие получавате повече от това, което искате и по-малко от това което не Ви интересува. Целият този процес се осъществява чрез използване на „бисквитки“. Те позволяват да направят сайта по-полезен и с пълната му функционалност, като запазват информация за Вашите интереси, кои продукти са ви харесали повече от други и кои не. По този начин рекламните материали които ще получавате за в бъдеще от нас ще бъдат винаги релевантни на това, към което бихте проявили интерес и няма да бъдете заливани с излишни реклами които не представляват никакъв интерес за Вас.

Бисквитки и проследяващи кодове, които използваме за този вид директен маркетинг и за уеб анализ са:

·         Facebook Pixel

Фейсбук имат своя политика за личните данни и имате лесен и удобен начин да контролирате какво желаете да виждате във вашия профил https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

·         Google Analytics

Това е услуга за уеб-анализи на Google Inc. ("Google"). Google Analytics използва така наречените бисквитки, текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и осъществяват анализа на употребата на сайта. Събраната с бисквитките информация за Вашата употреба на сайта по правило се предава на сървър на Google в САЩ и се съхранява там. В случаи на активиране на IP-анонимизацията за тази уеб страница, Вашият IP-адрес се съкращава предварително от Google в рамките на държавите-членки на ЕС и на други държави, ратифицирали договора за Европейската икономическа зона. Вашият пълен IP-адрес се предава само в извънредни случаи на сървър в САЩ , където се съкращава. Google използва тези данни по поръчка на собственика на този уебсайт, за да анализира Вашия начин на ползване, за да подготви доклади за активността в уебсайта и за да изпълни други възложени му от собственика услуги, свързани с използването на сайта и на интернет. Препратеният от Вашия браузър в рамките на Google Analytics IP-адрес не се свързва с други данни на Google. Вие можете да предотвратите запаметяването на бисквитки посредством съответната настройка в софтуера на Вашия браузър; обръщаме Ви обаче внимание, че в този случай евентуално няма да можете да използвате в пълен обхват всички функции на този уеб сайт.

Вие можете също така да предотвратите предаването на създадените с бисквитките, свързани с Вашето ползване на сайта данни (в т. ч. Вашия IP-адрес) на Google, както и обработката на тези данни от Google, като свалите и инсталирате съответната приставка за Вашия браузър.

4.    Как мога да се запозная със съхраняваните при Вас мои лични данни? Как мога да ги променя или изтрия?

Всяка лична информация която имаме за вас, като имена, телефонен номер, email адрес можете да видите като влезете във Вашия Профил на сайта.

·         От Вашия профил можете да редактирате своята лична информация.

·         От Вашия профил можете да включвате и изключвате какви известия да получавате от нас и да упражните правото си на отказ от директен маркетинг.

·         От Вашия профил можете да изискате изцяло вашата лична информация да бъде изтрита и да заличим вашия профил. След избирането на опцията за изтриване на профила Ви ще бъда изтрити и всички Ваши лични в данни, освен в следните ситуации:

o   Имате незавършена поръчка, която не е още изпратена към вас или е частично изпратена.

o   В момента сте в процес на комуникация с отдела ни за обслужване на клиенти по рекламация или друг въпрос.

o   Имате задължения към Дружеството ни или сте злоупотребили с нашите услуги през последните пет години.

o   След направата на поръчка, ще запазваме Вашите лични данни във връзка с Вашата трансакция според счетоводните закони.

5.    На какво правно основание, се обработват Вашите лични данни?

Обработването на Вашите лични данни е необходимо на Magazinabg.com, за да изпълни услугата за управление и доставка на Вашата поръчка.

6.    Кой има достъп до Вашите лични данни?

Вашите лични данни са пряко достъпни единствено от екипът на Magazinabg.com, който има грижата за потвърждение и изпращане на вашата пратка.

Трета страна на която се изпращат Вашите лични данни е куриерската фирма, която доставя Вашата пратка. Тя от своя страна има своя политика за обработка на Вашите лични данни, съобразена със всички изисквания на закона.

Ние никога не прехвърляме, продаваме или разменяме Вашите данни за маркетингови цели на трети страни извън нашето дружество. Данните които се препращат на трети страни, се използват само за предоставяне на нашите услуги, например към медийни агенции и технически доставчици за разпространение на маркетингова информация във физически или дигитален формат.

Горепосочената маркетингова информация и директна реклама се извършва въз основа на Вашето съгласие за получаване им.

7.    Какви са Вашите права?

·         По всяко време може да поискате информация относно личните Ви данни, които съхраняваме.

·         Когато обработваме Вашите лични данни, по автоматизиран начин, въз основа на Вашето съгласие, имате право да получите копие на Вашите данни в структуриран, широко използван електронен формат. Това включва само предоставените от Вас лични данни.

·         Имате право поискате коригиране на личните си данни ако те са непълни или грешни. Това може да го направите през Вашия профил в Magazinabg.com.

·         Имате право да изтриете всички лични данни обработвани от Magazinabg.com по всяко време, освен в определени ситуации посочени в точка 7

·         Имате право да възразите срещу обработването на Вашите лични данни въз основа на легитимен интерес, освен ако не се докаже че съществуват убедителни основания за това, което имат предимство пред интересите и правата Ви или поради съдебни искове

·         Имате право да възразите срещу получаването на маркетингови съобщения. Отказа може да стане през вашия клиентски профил или следвайки бутона за отказ от маркетингови съобщения, който присъства във всяко такова

8.    Как може да приложите вашите права?

Освен по гореописаните начини, направени от нас за Ваше улеснение, винаги можете да се свържете със служител отговорен за обработване на Вашите лични данни на e-mail: gdpr@magazinabg.com

Ако смятате, че Magazinabg.com обработва Вашите лични данни по неправилен начин, можете да се свържете с нас. Също така имате право да подадете жалба към надзорен орган.

9.    Защита на данните в дружеството ни

Magazinabg.com съблюдава наложените от закона изисквания и задължения. Имаме назначено отговорно лице което да се грижи за защитата на личните данни в рамките на дружеството ни.

Всички наши сътрудници са се задължили в писмен вид да спазват разпоредбите и указанията за защита на личните данни и за сигурността на данните, както и да пазят тяхната тайна.